diumenge, 17 d’agost del 2014

Festa Major




A Mollet el diumenge que segueix al dia de la Mare de Déu, 15 d’Agost es celebra la Festa Major. Enguany s’ha enllumenat el campanar, diuen que es veu molt bonic. Hem anat a oir missa de nou, a la parròquia, res semblava anunciar la festa Major, excepte que el pas per accedir amb el cotxe a l’església era tancat amb barreres de metall que no es poden moure. Pels carrers molt silenci i quietud. Semblava que tothom dormís encara. Han adornat l’altar amb bales de palla i flors de gira-sol, bonic fins a cert punt, un xic pagesot resultava l’aspecte que avui tenia l’església.

Recordo que en la meva infantesa hi havia dos festes a l’any que es celebraven amb molta joia. Nadal i la Festa Major. Dos esdeveniments per el que es solia menjar pollastre. Ara de pollastre se’n menja sempre que s’escau. La mare comprava els pollets al mercat i la seva feina era fer-los créixer per poder lluir les seves qualitats de bona cuinera per les festes assenyalades Solia fer una gran cassola de rostit que durava els tres dies de la Festa. No cal dir com esperava la mainada que arribessin aquestes festes, ja que l’abundància de tecs solia ser força escassa.

Avui aquest tema ja ha deixat de ser important com ho era aleshores. Sortosament la qüestió alimentària ara ja no es tant precària com abans. Ara podríem dir que estem saturats de tot i potser d’això esdevé que es facin escarafalls de segons quines menges. Encara que depengui molt del gust individual de cadascú, la qüestió es basa un mica en la tradició , doncs era una forma o un ritus de celebrar els esdeveniments festius.

Doncs be sigui o no festa Major cal obrir el cor a les festes que el calendari presenta, per que el nostre cor gaudeixi una mica de l’encís que suposen en certa manera aquestes festes en que, abans, i ara crec que també, eren motiu per reunir tota la família i esbargir-se en l’amor i l’amistat.

Avui l’Anna ha fet dinar de Festa Major. Els fills dinaran amb nosaltres per compartir una festa que encara que sigui una vegada a l’any ompli els nostres cors d’amor estima i respecte.

1 comentari:

  1. Julia me agradad molt compartir la Santa Missa emb tu i l'Anna , ,com cada vegada , que coincidim , La Festa Major no te per nosaltres el mateix sentit , nosaltres , hem canviat , la festa tambe , Engreixa les oques , <Fer EL gran tiberi ,amb els convidats , El teatre , Els balls , Els caballitos , La tombola , Era tot tan esperat com el dia despres el buit que sentiem perque ja estaba , acabat , Eran altres temps , El jovent de ara diran lo mateix dintre de 70 anys , segur

    ResponElimina